Cover

O KOMPANIJI

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, prvo je registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ. Kompanija je osnovana 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Tokom skoro pet decenija uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata i opreme za industriju (opreme za zavarivanje, agregata, kompresora, mašina za sečenje i oblikovanje metala), zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač i izvoznik fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne ambalaže, proizvodnje sigurnosnih sefova, metalne galanterije i kontejnera za specijalne namene.
Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera.

Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

Radoslav Veselinović, osnivač komanije "GALEB"

• 1970. počinje da radi u KoceljeviRadoslav 450px
• 1971. otvara zanatsku radnju za popravku elektrotehničkih uređaja
• 1977. otvara servis za remont elektrotehničkih uređaja i opreme koji 1989. godine prerasta u prvo privatno preduzeće (Galeb) u bivšoj Jugoslaviji
• Od 1986 – 1990. je predsednik Udruženja privrednika Mačvanskog okruga
• 1993. i 2000. bio je narodni poslanik u sazivima Skupštine Srbije
• Od 2000-2004. predsednik je Privredne komore Srbije
• 2003. bio je predsednik Asocijacija Balkanskih komora
• Od 2006. predsednik Unije poslodavaca Šapca
Inventivno i vizionarsko upravljanje je kao rezultat imalo uspešnu kompaniju u stalnom usponu. Za 50 godina rada dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.
Radoslav Veselinović danas savetuje novu, mladu postavu menadžera koja vodi “Galeb”.

Stremeći ka daljem razvoju i liderstvu, došlo je i do promena u vlasničkoj strukturi kompanije – na red je došla druga generacija Veselinovića.

Nataša (Veselinović) Marković, generalni direktor “Galeb”-a

Rođena 1980. godine u Šapcu Natasa 450pxgde je završila osnovnu i srednju školu. Studirala je biznis i administraciju na američkom Univerzitetu „John Cabot“ u Rimu. Odmah po završetku studija, zaposlila se u Kompaniji „Galeb“. Magistrirala je ekonomiju na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Nataša je danas suvlasnica, član Borda direktora i generalni direktor Kompanije.

Aleksandra (Veselinović) Jović, član Borda direktora

Rođena 1988. godine u Šapcu. Alexandra Završila je Gimnaziju „Miloš Crnjanski“ u Beogradu i to treći i četvrti razred za samo godinu dana. Dobitnik je diplome „Vuk Karadžić“ kao đak generacije. Završila je Ekonomski fakultet “Universita Commerciale Luigi Bocconi” u Milanu. Nakon završetka školovanja zaposlila se u porodičnoj kompaniji „Galeb“. Uporedo sa poslom, završila je i MBA studije na “Cotrugli” regionalnom fakultetu. Aleksandra je danas suvlasnica kompanije i član Borda direktora.

Janko Veselinović, član Borda direktora

Rođen 1999. godine u Šapcu.Janko 450px
Ime je dobio po dalekom pretku Janku Veselinoviću. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu kao učenik generacije i nosilac diplome „Vuk Karadžić“.
Danas je uspešan student Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.
Janko je danas suvlasnik kompanije i član Borda direktora.